Over Blisveld

Blisveld is een jonge vernieuwende buitenplaats met een hart voor mensen, natuur en aarde, en waar spiritualiteit handen en voeten krijgt in het gewone dagelijks bestaan.

Het doel van de boerderij is een gemeenschap te vormen waar vele handen aan het werk kunnen en waar ruimte is voor ontwikkeling op verschillende gebieden.  Door middel van een coöperatieve structuur willen we mogelijkheden bieden aan leden om op allerlei niveaus actief te kunnen zijn en gezamenlijk gebruik te maken van de voordelen van het collectief Blisveld.

Zo zijn er bijvoorbeeld ondernemer leden die volledig of parttime actiefzijn in de agrarische of ambachtelijke productie en verwerking, maar bijvoorbeeld ook projectleden, die een project opzetten met het doel dat te laten uitgroeien tot een duurzame activiteit van Blisveld, tot en met vrijwilligers en consumentenleden die af en toe een dag komen meehelpen en door hun participatie mogen meegenieten van de voordelen die Coöperatie Blisveld biedt.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om deze structuur uit te werken en binnenkort middels deze site inzichtelijk te maken, en tevens vast te leggen in een juridische vorm.

Initiatiefnemers en Ondernemers van Blisveld

Jillis de Winter

Initiatief nemer van het eerste uur, en momenteel beheerder van Blisveld. 

In de zomer van 1986 was hier op deze plek zijn eerste kennismaking met Biologisch Dynamische landbouw, en de daarop volgende jaren kwam hij regelmatig op de boerderij werken. In de periode voor de overname van de boerderij in 2017 had hij al de wens en een visie voor het realiseren van een organisch spirituele gemeenschap.

Lizelot de Stigter

Initiatiefnemer, inspirator en spiritueel leraar op Blisveld.

Lizelot heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de stap tot manifestatie van deze plek, en zij staat met haar wijsheid dagelijks bij in de realisatie van het project Blisveld. Zij organiseert workshops oa meditatie en dans, en heeft haar studio en praktijk op Blisveld. Meer over Lizelot vind je op haar website: www.lizelot.com

Meer over project Blisveld: plan, doel en vanuit welke basis wij werken, vind je hier