Over Blisveld

Blisveld is een jonge vernieuwende buitenplaats met een hart voor mensen, natuur en aarde, en waar spiritualiteit handen en voeten krijgt in het gewone dagelijks bestaan.

Het doel van de boerderij is een gemeenschap te vormen waar vele handen aan het werk kunnen en waar ruimte is voor ontwikkeling op verschillende gebieden.  Door middel van een coöperatieve structuur willen we mogelijkheden bieden aan leden om op allerlei niveaus actief te kunnen zijn en gezamenlijk gebruik te maken van de voordelen van het collectief Blisveld.

Zo zijn er bijvoorbeeld ondernemer leden die volledig of parttime actiefzijn in de agrarische of ambachtelijke productie en verwerking, maar bijvoorbeeld ook projectleden, die een project opzetten met het doel dat te laten uitgroeien tot een duurzame activiteit van Blisveld, tot en met vrijwilligers en consumentenleden die af en toe een dag komen meehelpen en door hun participatie mogen meegenieten van de voordelen die Coöperatie Blisveld biedt.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om deze structuur uit te werken en binnenkort middels deze site inzichtelijk te maken, en tevens vast te leggen in een juridische vorm.

Drie initiatiefnemers van Blisveld

Lizelot de Stigter: Initiatiefnemer, inspirator en spiritueel leraar op Blisveld.

Lizelot heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de stap tot manifestatie van deze plek, en zij staat met haar wijsheid dagelijks bij in de realisatie van het project Blisveld. Zij organiseert workshops oa meditatie en dans, en heeft haar studio en praktijk op Blisveld. Meer over Lizelot vind je op haar website: www.lizelot.com

Jillis de Winter: Initiatief nemer van het eerste uur, en momenteel beheerder van Blisveld . 

In de zomer van 1986 was hier op deze plek zijn eerste kennismaking met Biologisch Dynamische landbouw, en de daarop volgende jaren kwam hij regelmatig op de boerderij werken. In de periode voor de overname van de boerderij in 2017 had hij al de wens en een visie voor het realiseren van een organisch spirituele gemeenschap.

Marlene Zwart : Initiatiefnemer vanaf de start van Blisveld.

Zij heeft de supervisie over de bloementuin, is keukenprinses en denktank maatje voor de andere twee initiatiefnemers. Wat Marlene aanraakt wordt met zorg en aandacht tot schoonheid gebracht. Dat proef je en dat zie je,  Je vindt haar daarom in de bloementuin, de keuken òf met haar handen in iemands haar voor een knip en beauty treatment, zij heeft immers meer dan 20 jaar als professionele hair and make-up artist gewerkt.

Marlene Zwart Belmani

Meer over ons plan, doel en vanuit welke basis wij werken, vind je hier