Over Blisveld

Blisveld is een jonge vernieuwende buitenplaats met een hart voor mensen, natuur en aarde, en waar spiritualiteit handen en voeten krijgt in het gewone dagelijks bestaan.

Het doel van de boerderij is plek te zijn waar vele handen aan het werk kunnen en waar ruimte is voor ontwikkeling op verschillende gebieden. Van meditatief werk, waar het werk op en rond de boerderij wordt gedaan voor zelfonderzoek, tot en met de teelt van gewassen op een professionele manier. Het doel op Blisveld is niet samen wonen, maar wel samen creëren. Zo zien wij een toekomst voor waar meerdere ambachten zich op het erf zouden kunnen gaan ontwikkelen, daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld een bakker die hier brood gaat bakken, de boerderijwinkel of mensen zich bezig houden met bijvoorbeeld een specifieke teelt. Er zijn met regelmaat klusdagen waarop we met elkaar werken op het land, in de tuin en aan hagen en bomen.

De plek biedt ruimte voor workshops, daarbij zijn er eenvoudige voorzieningen om te overnachten, we beschikken sinds 2023 over een vergunning voor onze kleine boerderij camping.

Initiatiefnemers en Ondernemers van Blisveld

Jillis de Winter

Initiatief nemer van het eerste uur, en momenteel beheerder van Blisveld. 

In de zomer van 1986 was hier op deze plek zijn eerste kennismaking met Biologisch Dynamische landbouw, en de daarop volgende jaren kwam hij regelmatig op de boerderij werken. In de periode voor de overname van de boerderij in 2017 had hij al de wens en een visie voor het realiseren van een organisch spirituele werkplek.

Lizelot de Stigter

Initiatiefnemer, inspirator en spiritueel leraar op Blisveld.

Lizelot heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de stap tot manifestatie van deze plek, en zij staat met haar wijsheid dagelijks bij in de realisatie van het project Blisveld. Zij organiseert workshops oa meditatie en dans, en heeft haar studio en praktijk op Blisveld. Meer over Lizelot vind je op haar website: www.lizelot.com

Meer over project Blisveld: plan, doel en vanuit welke basis wij werken, vind je hier