Workshops en Seminars

MOVING INTO UNITY (MIU)

TANTRIC MOVEMENT MEDITATIONS

NEW DATES : 16 & 17 APRIL 2022 – BLISVELD – DREMPT (NL)

A new opportunity to immerse yourself in this blissful and transformative journey.

Weekend seminar “Moving into Unity – Tantric Movement Meditations” Lizelot will take you on a blissful and transformative journey in which you will discover and develop your capacity to dance with the Cosmic energies, and to liberate yourself from conditioning and traces of suffering in the body-mind.

Much of this non-duality body work is inspired by Tibetan Tantra, Kashmir Tantra Yoga, and other non-dual teachings.

Lizelot:

“There is this quote of Ramana Maharshi which reflects much of my inspiration and motivation to invent ways to align the physical body – which can be seen as the most dense aspect of our being – with the highest light of Consciousness, the Source itself or the Self:

He said:

“The only things that are real are the body and pure Consciousness, or absolute Reality. In between these two the ‘I-thought’ arises.”

This means that the body in its purity is one with its spiritual essence. But all confusions about this, and ignorance – in the sense that we have lost consciousness of this unity – arise in between these two as a sense of separation and identification with a seemingly separate self.

When I realised this constellation in my own experience I became passionate about finding ways to re-align the body directly with pure Consciousness.”

meer hierover op: http://lizelot.com/weekend-seminar/

AWAKEN YOUR WILD WOMAN WORKSHOP

28 NOVEMBER 2021

MET LUCY SCHAAPHOK

meer info: https://lucyschaaphok.nl/portfolio-item/wildwoman-dag/

Lezing vrijdag 15 oktober, 19:30 u. “STA IN JE RECHT”

VOLGEBOEKT

Door: Arjen; Looijmans

De tijd is rijp voor dieper inzicht in onze autonomie en bezinning op onze positionering in deze wereld, individueel en collectief. Arjen is iemand die dit al zo lang aan het verkennen is, en hij doet dat in liefde en met een diep respect voor de werkelijkheid. Wij verheugen ons om ons gezamenlijk te laten inspireren en bekrachtigen, en vinden het fijn om met gelijkgestemden én andersdenkenden, dus met respect voor de verschillende visies, open in gesprek te kunnen zijn over wat er gaande is. Deze lezing nodigt ons en jou daartoe uit. Welkom!

De jurist Arjen; Looijmans* komt een lezing houden over onze rechten. Hij zal uit zijn eigen ervaringen spreken, door zijn werk in de noodhulp bij de politie, bij ME, recherche en vooral ook uit zijn ervaring als jurist. Tijdens het uitvoeren van zijn werk bij de politie, kwam hij er steeds meer achter dat er dingen niet klopte. Hij kon daardoor zijn taken niet meer uitvoeren zoals hij zou willen en verliet na 19 jaar de politie. Zijn gedrevenheid om te blijven zoeken naar waar het nu mis gaat in het rechtssysteem, leverde hem een boeiende zoektocht op en bracht hem naar het fundamenteel recht, waar het helder werd dat er een ontoelaatbare doorkruising is van publiek naar privaatrecht en waar sprake is van dwaling en misleiding waarin de mensen worden gebracht en gehouden. In deze lezing zul je het onderscheid leren maken tussen publiekrecht en privaatrecht, waardoor je de dwaling en misleiding gaat herkennen zodat je, indien nodig, vanuit je recht en de wet heldere keuzes kunt maken. Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is een herstel van het rechtsstaat nodig. Het zal deze avond duidelijk worden hoe wij daaraan kunnen bijdragen! Tevens zal er ruimte zijn tot het stellen van vragen. *(Het leesteken ; tussen voor en achternaam is met opzet, daar komt Arjen nog op terug tijdens de lezing 😊)

Locatie: Boerderij Blisveld, Tellingstraat 9 Drempt

Bijdrage: € 12,-19:30 – 21:30 u.

Workshop ‘Het Gouden Midden’ 20 oktober 2021

Door: Lizelot de Stigter

Leven in vrijheid.

Bewegingsmeditaties voor centrering, en het uitlijnen, opwekken en activeren van de Verticale as.

Ontwikkel je vermogen om autonoom en in verbinding te zijn, vrij van de omstandigheden en aangesloten op de bron van het leven.

Workshop naar aanleiding van het gelijknamige artikel: http://lizelot.com/het-gouden-midden/

Woensdag 20 oktober, 19:30 – 21:30 u.

Prijs: € 18,- Aanmelden: bliss@healingtango.com

Boerderij Blisveld, Tellingstraat 9 Drempt

Wol-vilten 24 oktober met de Viltvrouw,

VOLGEBOEKT

Viltceremonie dag
Zondag 24 Oktober 2021 van 10:00 tot 16:00 Begeleid door Viltvrouw Hannah Christina.
Deze zondag vind er een viltceremonie weekend plaats bij Blisveld in Drempt.
Op deze prachtige plek, een biologisch dynamische boerderij waar nog echte stilte is, gaan we ons verbinden met de wol, de elementen en elkaar.
Voorafgaand aan de viltceremonie dag is er de mogelijkheid om een dag (begeleid) in de Zweethut te gaan op Blisveld. De Viltceremonie begint met een deelronde om ons met elkaar te verbinden, gevolgd door een Ritueel met de wol. Hierbij zullen elementen uit het Sjamanisme en/of systemisch werk voorbij komen.
We vilten in contact met water, wind, vuur en de aarde een prachtige vacht van verschillende rassen Nederlandse wol,
evenals de wol van de schapen van Blisveld zelf.
Deze dag sluiten we om 16.00 uur af waarna je moe maar met een grote glimlach met je vacht
onder je arm naar huis gaat.
Lunch wordt verzorgd door Blisveld.

Kosten inclusief lunch en materialen 125.- p.p.
Boeken via het contactformulier van de Viltvrouw


Over Hannah:
Ik laat mij inspireren door wat op mijn pad komt en combineer zingeving met praktische oplossingen voor overschot aan materialen in de wereld in verbinding met de natuur en haar cycli.
Wol is geen restproduct maar een levend organisme, wat ik in dankbaarheid voor het schaap met liefde ontvang.
Naast het aardse werken met mijn handen, houd ik mij bezig met persoonlijke en spirituele ontwikkeling door middel van o.a. dans en sjamanisme.
Momenteel volg ik een jaartraining Systemic Ritual, wat ik integreer in de viltceremonies waar ik mijn viltwerk meer en meer op concentreer.
Daarnaast ben ik graag een inspiratiebron voor het herontdekken van oude ambachten voor
(jonge) mensen, het informeren over het houden van dieren en milieu en diervriendelijk
maken van natuurproducten.
Viltceremonies & schapenvachten zonder leer.

Zweethut ceremonie dag: Zaterdag 23 Oktober 2021 van 10:00 tot 22:00

Begeleid door sjamaan Jan van der Stappen.
(Optioneel aanvullend 24 Oktober Je eigen Schapenvacht maken, Viltceremonie dag)

De zweethut ceremonie op Blisveld in Drempt is geïnspireerd op rituelen van natuurvolken en sjamaans gedachtengoed. Een hut helpt ons in contact te komen met de krachten in het levenswiel en zal ons bewustzijn en lichaam trainen binnen de bijzondere omstandigheden in en om de hut, intensief in contact met de vier elementen. We kunnen aan den lijve de mogelijkheden beleven en ontwikkelen, die we als mens hebben om te voelen ensamen te zijn met de natuur. We kunnen meer los komen van zaken die ons in onze vrijheid belemmeren. We leren het enorm fijnzinnige systeem van ons lichaam, als wonder van leven, met respect te benaderen en daarin ook op
een liefdevolle manier samen te zijn met onze medemens. De ceremonie helpt ons om dankbaarheid en saamhorigheid te voelen, onder de indruk te komen van het leven zelf en geluk te ervaren aan verbondenheid. Ook om te ontspannen, uit te rusten, los te laten en schoon te worden, adem en hartslag op een nieuwe manier te beleven en vertrouwen en moed te krijgen voor de dag van morgen, voor wat er in het leven op ons af zal komen. We kunnen
gaan ervaren dat we elke dag leren en opnieuw kunnen beginnen.
Omdat de zweethut je de mogelijkheid geeft om meer in contact te komen met wie je innerlijk bent, is het belangrijk je ter voorbereiding in de week voorafgaande aan de hut wat meer op je innerlijk af te stemmen. Daardoor wordt het gemakkelijker om in de zweethut aanwezig te zijn. Praktisch zou dat kunnen betekenen: voldoende slapen, tijd voor jezelf nemen, geen alcohol en drugs, matig eten. Om naar de ceremonie toe te leven zou je je kunnen afvragen wat momenteel je meest wezenlijke vragen en wensen zijn, waar je beslissingen in wilt nemen, wat je wilt loslaten, waar je aan wenst te werken en wat je daarvoor denkt in te gaan zetten.
Het is de bedoeling om zaterdagmorgen om 10.00 uur bijeen te komen. We beginnen dan met de voorbereidingen voor het vuur en het klaarmaken van de hut. We zullen rond 16.00 uur in de hut gaan. Enkele uren daarvoor is het beter niet meer te eten, koffie te nemen of te roken. Na afloop is er een feestelijke afsluiting met soep en brood; dat zal wellicht rond 22.00 uur zijn.
De bijdrage voor de zweethut is € 80,- per persoon, graag contant te voldoen.
Blijven slapen kan na overleg in eigen tent of in de trainingszaal.
Hiervoor wordt € 20,- donatie gevraagd.
Aanmelden kan via:
Karen 06 55174376 of mail naar karenkdg4@gmail.com
Vermeld daarbij je naam en je mail adres en of je wilt blijven overnachten.
Je ontvangt per mail een bevestiging van deelname met de daarvoor benodigde informatie.

WEEKEND SEMINAR – MOVING INTO UNITY – 13 & 14 NOVEMBER 2021

Door Lizelot de Stigter

A new opportunity to immerse yourself in this blissful and transformative journey.

Weekend seminar “Moving into Unity – Tantric Movement Meditations” Lizelot will take you on a blissful and transformative journey in which you will discover and develop your capacity to dance with the Cosmic energies, and to liberate yourself from conditioning and traces of suffering in the body-mind.

Much of this non-duality body work is inspired by Tibetan Tantra, Kashmir Tantra Yoga, and other non-dual teachings.

Lizelot:

“There is this quote of Ramana Maharshi which reflects much of my inspiration and motivation to invent ways to align the physical body – which can be seen as the most dense aspect of our being – with the highest light of Consciousness, the Source itself or the Self:

He said:

“The only things that are real are the body and pure Consciousness, or absolute Reality. In between these two the ‘I-thought’ arises.”

This means that the body in its purity is one with its spiritual essence. But all confusions about this, and ignorance – in the sense that we have lost consciousness of this unity – arise in between these two as a sense of separation and identification with a seemingly separate self.

When I realised this constellation in my own experience I became passionate about finding ways to re-align the body directly with pure Consciousness.”

MIU – Moving into Unity, is a beautiful, sensual & spiritual, transformative approach for spiritual embodiment and alignment.

It is enabling us to move in co-creation with the Cosmic energies within and beyond us.

It is aligning our physicality with the divine light of pure consciousness.

We are discovering and unfolding both our feminine and masculine qualities and learn how to manage these energies in our lives and relationships.

Our body becomes more and more refined, both super sensitive and strong.

We will learn how to transmute our physical substances (back) into light and generate unconditional states of bliss.

Besides the unique partner-work Lizelot has developed, and her other universal discoveries of transformative movement she will be transmitting, we will be working with the principles of Tummo (Inner Fire) and Tandava (Movement meditation from Kashmir Tantra Yoga)

Saturday & Sunday, 10 h. – 18 h.

Price: € 220,- Including organic vegetarian lunch.

You can register alone or with a partner.

Registration: bliss@healingtango.com see also: www.lizelot.com