Workshops en Seminars

Diverse data najaar 2021 met Lizelot de Stigter – Moving into Unity

Bewegingsmeditatie, Innerlijk Vuur Meditatie, Argentijnse Tango en Moving into Unity gegeven door Lizelot de Stigter.

meer info over deze events vind je op www.lizelot.com

Wol-vilten 24 oktober met de Viltvrouw,

Viltceremonie dag
Zondag 24 Oktober 2021 van 10:00 tot 16:00 Begeleid door Viltvrouw Hannah Christina.
Deze zondag vind er een viltceremonie weekend plaats bij Blisveld in Drempt.
Op deze prachtige plek, een biologisch dynamische boerderij waar nog echte stilte is, gaan we ons verbinden met de wol, de elementen en elkaar.
Voorafgaand aan de viltceremonie dag is er de mogelijkheid om een dag (begeleid) in de Zweethut te gaan op Blisveld. De Viltceremonie begint met een deelronde om ons met elkaar te verbinden, gevolgd door een Ritueel met de wol. Hierbij zullen elementen uit het Sjamanisme en/of systemisch werk voorbij komen.
We vilten in contact met water, wind, vuur en de aarde een prachtige vacht van verschillende rassen Nederlandse wol,
evenals de wol van de schapen van Blisveld zelf.
Deze dag sluiten we om 16.00 uur af waarna je moe maar met een grote glimlach met je vacht
onder je arm naar huis gaat.
Lunch wordt verzorgd door Blisveld.

Kosten inclusief lunch en materialen 125.- p.p.
Boeken via het contactformulier zie website.


Over Hannah:
Ik laat mij inspireren door wat op mijn pad komt en combineer zingeving met praktische oplossingen voor overschot aan materialen in de wereld in verbinding met de natuur en haar cycli.
Wol is geen restproduct maar een levend organisme, wat ik in dankbaarheid voor het schaap met liefde ontvang.
Naast het aardse werken met mijn handen, houd ik mij bezig met persoonlijke en spirituele ontwikkeling door middel van o.a. dans en sjamanisme.
Momenteel volg ik een jaartraining Systemic Ritual, wat ik integreer in de viltceremonies waar ik mijn viltwerk meer en meer op concentreer.
Daarnaast ben ik graag een inspiratiebron voor het herontdekken van oude ambachten voor
(jonge) mensen, het informeren over het houden van dieren en milieu en diervriendelijk
maken van natuurproducten.
Viltceremonies & schapenvachten zonder leer.

Zweethut ceremonie dag: Zaterdag 23 Oktober 2021 van 10:00 tot 22:00

Begeleid door sjamaan Jan van der Stappen.
(Optioneel aanvullend 24 Oktober Je eigen Schapenvacht maken, Viltceremonie dag)

De zweethut ceremonie op Blisveld in Drempt is geïnspireerd op rituelen van natuurvolken en sjamaans gedachtengoed. Een hut helpt ons in contact te komen met de krachten in het levenswiel en zal ons bewustzijn en lichaam trainen binnen de bijzondere omstandigheden in en om de hut, intensief in contact met de vier elementen. We kunnen aan den lijve de mogelijkheden beleven en ontwikkelen, die we als mens hebben om te voelen ensamen te zijn met de natuur. We kunnen meer los komen van zaken die ons in onze vrijheid belemmeren. We leren het enorm fijnzinnige systeem van ons lichaam, als wonder van leven, met respect te benaderen en daarin ook op
een liefdevolle manier samen te zijn met onze medemens. De ceremonie helpt ons om dankbaarheid en saamhorigheid te voelen, onder de indruk te komen van het leven zelf en geluk te ervaren aan verbondenheid. Ook om te ontspannen, uit te rusten, los te laten en schoon te worden, adem en hartslag op een nieuwe manier te beleven en vertrouwen en moed te krijgen voor de dag van morgen, voor wat er in het leven op ons af zal komen. We kunnen
gaan ervaren dat we elke dag leren en opnieuw kunnen beginnen.
Omdat de zweethut je de mogelijkheid geeft om meer in contact te komen met wie je innerlijk bent, is het belangrijk je ter voorbereiding in de week voorafgaande aan de hut wat meer op je innerlijk af te stemmen. Daardoor wordt het gemakkelijker om in de zweethut aanwezig te zijn. Praktisch zou dat kunnen betekenen: voldoende slapen, tijd voor jezelf nemen, geen alcohol en drugs, matig eten. Om naar de ceremonie toe te leven zou je je kunnen afvragen wat momenteel je meest wezenlijke vragen en wensen zijn, waar je beslissingen in wilt nemen, wat je wilt loslaten, waar je aan wenst te werken en wat je daarvoor denkt in te gaan zetten.
Het is de bedoeling om zaterdagmorgen om 10.00 uur bijeen te komen. We beginnen dan met de voorbereidingen voor het vuur en het klaarmaken van de hut. We zullen rond 16.00 uur in de hut gaan. Enkele uren daarvoor is het beter niet meer te eten, koffie te nemen of te roken. Na afloop is er een feestelijke afsluiting met soep en brood; dat zal wellicht rond 22.00 uur zijn.
De bijdrage voor de zweethut is € 80,- per persoon, graag contant te voldoen.
Blijven slapen kan na overleg in eigen tent of in de trainingszaal.
Hiervoor wordt € 20,- donatie gevraagd.
Aanmelden kan via:
Karen 06 55174376 of mail naar karenkdg4@gmail.com
Vermeld daarbij je naam en je mail adres en of je wilt blijven overnachten.
Je ontvangt per mail een bevestiging van deelname met de daarvoor benodigde informatie.