Vrienden van Blisveld

Vrijwilligersdagen en vrienden

Op Blisveld komen met regelmaat vrienden en vrijwilligers hun steentje bijdragen aan het verfraaien, opbouwen, onderhouden en renoveren van de plek. We organiseren met regelmaat Samenwerkdagen, zo’n dag ziet er ongeveer zo uit: koffie om 10 uur en vervolgens aan het werk. Om 13:30 uur wacht ons een heerlijke vegetarisch/veganistische maaltijd, vervolgens gaan we weer aan de slag met een theepauze op de middag tot 17uur.

De werkzaamheden lopen uiteen van fijn tot zwaar werk, in tuinen, bij bouwactiviteiten en op akkers en in hagen. Afhankelijk van je kwaliteit en capaciteit zoek je aansluiting bij het werk dat bij je past.

Bij tijd en wijlen verblijven en soms stagaires en/of Wwoofers, dat is afhankelijk van de tijd van het jaar en of we ruimte beschikbaar hebben.

Hieronder een paar reacties van vrienden en vrijwilligers die regelmatig op Blisveld te vinden zijn.


Els

Heerlijk en heilzaam met mijn handen in de aarde. 

Lekker fysiek: zaaien schoffelen planten snoeien rooien hakken wieden oogsten slepen stapelen kruien graven maaien voeren rapen plukken en natuurlijk altijd aaien en gooien, hè Willem 🙂 Zinvol bezig door mee te mogen bouwen aan deze mooie gemeenschap. Verbonden met liefdevolle fantastische mensen die iets goeds willen neerzetten voor deze aarde en deze wereld. Genieten van fijne gesprekken bij de altijd verrukkelijke maaltijden. Lekker lachen en lol hebben samen. Voedsel voor de ziel, ook met verdiepende dans en meditatie. Aandacht voor het kleinste kiemplantje tot en met het ongrijpbare. Altijd omringd door vogelgeluiden… hoorde je die..?  Tot rust en mezelf komen, met huis en have onder mijn hoede, een cadeau….En dan ook nog een hemelse bloementuin, waar ik bosjes uit mag plukken.

Blisveld betekent voor mij geluk !


Eric

Deze Eric geniet elke weer van deze plek, ik vind Blisveld uniek in zintuigelijk genieten, is het niet de schreeuw van de buizerd, dan de wel klei onder m’n nagels of een heerlijke aardbei.

Een historische locatie midden in de natuur, waar Achterhoekse bloemengeuren nog bestaan, ja daar wordt ik blij van, voel me uitgenodigd ook om daar in te wroetten. Wat ook fijn is, dat een goed gesprek en een heerlijke bak koffie er ook is. Zo met elkaar en, voor elkaar, dat voelt voor mij als cadeautje.

‘Mijn hand is zeker gevuld‘


Willem !

Willem is ¾ Border Collie en ¼ Schotse Collie, maar wij zeggen meestal dat hij half hond, half dolfijn is. Hij is een echte hartendief die iedereen laat smelten met zijn intense liefde. Zijn aanwezigheid op Blisveld is onmiskenbaar, voelbaar en tastbaar, en zo aaibaar! Willem heeft een groot voorspellend vermogen, is zacht en zo snel als de wind in zijn spel, elegant en wendbaar als een danser. Een hond met zoveel hart en ziel die je diep kan raken. Hij leert ons wat verbinding, ongebreidelde levensvreugde, en onvoorwaardelijke vriendschap betekent.


Marieke

Blisveld is als thuiskomen.

Door in verbinding te zijn met de aarde, de gewassen, de bloemen, de bomen, de dieren, de seizoenen en de mensen steeds meer in verbinding met mezelf.

Thuiskomen in mezelf – dat is wat zijn op Blisveld me brengt.


Edgard

Ecoloog van nature, doorzetter met een groot hart en acteur , zowel tijdens het werk hier op Blisveld alsook daarbuiten 🙂